خورشت ریواس
خُجیره همشهریان سُلام
این روزان کَمکَمُک فصل کوه بِشیَن و سبزی کوهی بچیَن شروع می گرده. ایسه امروزمانی غذا دی از همین کوه و کتلی واش و سبزیان درست میبو.
خورشت ریواس
مواد لازُم:
سبزی خورشتی شامل نعنا و جعفری
ریواس
پیاز
گوشت خورشتی
روغن
ادویه، نمک، فلفل
موارد دلبخواهی: لوبیا قرمز یا لوبیا چشم بلبلی – آبِ یک عدد لیموی تازه
طرز تهیه:
این خورشت، شبیه کرفسی خورشت هسته. اوُل پیاز و خُرد مینی و داخل روغُن تفت میدی و گوشت خورشتی رو دی اضاف مینی و میَلی سُرخ گرده. سبزی خورشتی دی شامل نعنا و جعفری ترجیحاً تازه، ر که قبلاً تفت هادایی به گوشت و پیاز اضافه و اگر دوست داشتی با یه مقدار لوبیا (قرمُز یا چشم بلبلی) همراه با آب کافی میپچی. (لوبیا نداشته باشه دی ایرادی نی) وقتی گوشت و سبزی و لوبیا، کاملاً بپُت گردی، ریواسان شسته و خُرد شده (قد انگشت دست) رِ همراه با نمک و اخلاط (فلفُل) و زردچوبه و ادویه خورشتی دلخواه به خورشت اضافه مینی و میلی در حد یک ربع تا 20 دقیقه بپچه. ریواسی خاطر این خورشت خودُش کمی ترشه مزه میبو و معمولاً به چاشنی دیگه ای نیاز نُداره، اما اگه خیلی غذای پُرمُزه و ترش دوست دارید میتانید یه لیمو تازه رِ او بگیری و به غذا اضافه کنی.
خلاصه که مرداکانه بَرساین کوه تا سبزی و ریواس بچینُن و همگی یه خُجیره غذای طالقانی دور هم نوش جان کُنین.
آشپز: سیده مریم قادری، اورازان