اُجاره حلوا (خوراک هویج)
یکی از غذاهای محلی و خیلی قدیمی طالقان که در روستاهای اورازان و اطراف وجود دارد و این روزها کمتر پخته میشود، اُجاره حلواست. البته حلوا بودن آن به این معنی نیست که شیرین و جزء شیرینیجات باشد. طالقانیها علاوه بر حلواهای شیرین، به بعضی غذاها که حالت پوره دارد، حلوا میگویند. مثلاً دوپیازه در طالقان به سیبزینی حلوا مشهور است. این اُجاره حلوا هم خوراکی پوره مانند است که با هویج درست میشود. (به هویج در طالقان، اُجاره میگویند.)
مواد لازم:
- عدس
- هویج یا زردک (همان اّجارّه)
- سیر ۲ق غ سرخ کرده
- کمی نمک و زردچوبه و فلفل سیاه
طرز تهیه:
ابتدا سیر را سرخ و عدس شسته شده را به آن اضافه میکنیم. همین که پخت، هویج یا زردک را خُرد و با کمی آب، به آن اضافه میکنیم. توجه کنید که زردک یا هویج باید بیشتر از عدس باشد.
بعد نمک و ادویهها را افزوده و در انتهای پخت، مواد را با گوشتکوب لِه میکنیم طوری که همه مواد با هم مخلوط شود. این غذا خیلی آب دار نیست.
بعد از کوبیدن، به مدت ۳ یا ۵ دقیقه روی گاز با شعله کم حرارت ببیند، بعد غذا آماده است. این غذا با نان خورده میشود، مثل املت و به خاطر سیر و هویج و عدس خیلی مقویست. قدیمیها کمی قورمه هم داخل این غذا میریختند. اصل این غذا با هویج محلی یا همان زردک پخته میشه.
نوش جان
با سپاس از خانم سهیلا کیان (اهل روستای گتهدِه طالقان) و کانال طالقانیها
طبخ غذاهای محلی قدیمی، راهی خوشمزه و موثر در حفظ فرهنگ و میراث نیاکانمان است.