درجی: دریچه‌ای رو به فرهنگ، زبان، مردم و خاک طالقان

درجی، به طالقانی یعنی: دریچه سقفی خانه‌های قدیمی که رو به نور و هوای تازه باز می‌شد و نقش پررنگی در معماری، فرهنگ، افسانه‌ها و مراسمهای طالقانی دارد.

درجی: دریچه‌ای رو به فرهنگ، زبان، مردم و خاک طالقان

درجی، به طالقانی یعنی: دریچه سقفی خانه‌های قدیمی که رو به نور و هوای تازه باز می‌شد و نقش پررنگی در معماری، فرهنگ، افسانه‌ها و مراسمهای طالقانی دارد.

درجی: دریچه‌ای رو به فرهنگ، زبان، مردم و خاک طالقان

دوست عزیز سلام

طالقان، ولایتی اصیل و ریشه دار، با مردمانی نجیب و آرام و فرهیخته و فرهنگی غنی و ناب و بی‌بدیل است.
از نظر جغرافیایی، طالقان را نگین رشته کوه‌های البرز می‌دانند. دیاری محصور در کوه‌های جنوبی مازندران و گیلان، همسایه با کرج و الموتِ قزوین. با فاصله 166 کیلومتری از تهرانِ پایتخت.

این دیار، 86 پارچه آبادی دارد که برخی از روستاهای آن، به دلایل فرهنگی (مثل: روستای اورازان - زادگاه جلال آل احمد که کتابی هم به همین نام دارد) سیاسی مذهبی (مثل: روستای گلیرد - زادگاه آیت الله طالقانی، جاذبه‌های توریستی (مثل: روستای کرکبود - آبشار کرکبود و روستاهای حاشیه سد طالقان) و دلایل دیگر، آوازه‌ای جهانی دارند.
همچنین یکی از مرموزترین روستاهای ایران که به "ایستا" معروف است و در خود طالقان به "ترک آباد" شهرت دارد، در آن واقع شده است.

امّا بیشترین شهرت طالقان، مربوط به مفاخر و بزرگان آن است. از ابوذر زمان (آیت‌الله سید محمود طالقانی) و نویسنده خسی در میقات (مرحوم جلال آل احمد) گرفته تا شهید تیمسار فلاحی، دکتر حشمت، درویش خانِ اهل موسیقی و زنده یاد مریم میرزاخانی که مشتی است نمونه‌ی خروار در ذکر مفاخر و بزرگان طالقان.

ناحیه طالقان، زیستگاه حیات وحش وگونه‌های متنوع گیاهی است که واجد ارزش‌های تفرجگاهی هستند.
طالقان به غیر از آثار ارزشمند طبیعی که درخود جای داده‌است، اماکن زیارتی و تاریخی ارزشمندی نیز دارد که بر جاذبه‌های آن می‌افزایند.

زبان مردم طالقان از ریشه های فارسی - تاتی است.
ما در اینجا گرد هم جمع شده‌ایم تا طالقان خود را بهتر شناخته و در جهت احیای فرهنگ و زبان خود گام برداریم.

تمام تلاش و همت ما بر این است که زبان و فرهنگ و خاک طالقان عزیزمان، از هر گزند و آسیب، محفوظ بماند.

خُجیره هم زبانان، البرزیانِ نازنین، شمایی قدم مایی چُشمی سر.
به خودمانی زبان گپ بَزنیم تا ماندگار بُمانه.


برای ارتباط با ما
از طریق ایمیل به آدرس taleghanidarji@gmail.com مکاتبه کنید.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

طالقانی دستپخت: آبگوشت

چهارشنبه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۰۸ ق.ظ

الوعده وفا

ایسه اولین پُست "طالقانی دستپخت" ر با یه خُجیره غذای طالقانی/ایرانی معروف شروع مینیم که بسیار محبوب و خوشمُزه و مفیده و طبیبان طب سنتی معتقدند که "هوشمندانه ترین" غذای ایرانیان هسته.

🍴 طرز تهیه آبگوشت (دیزی) 🍴

🔶 برای سهولت و استفاده همه ی هم میهنانِ عزیزمان، پستهای آشپزی، به زبان و لهجه ی فارسی، تقدیم می گردد.

🔶 مواد لازم:
گوشت گوسفندی با استخوان و کمی دنبه
لوبیا سفید یا لوبیا چیتی * انتخاب با شماست
نخود
گندم * الزامی نیست ولی بودنش کمک بزرگی به طعم و لعاب خوراکتون میده
سیب زمینی
پیاز
گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی
لیمو عمانی
چوب دارچین، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه و نمک
لواشک و آب لیموی تازه * الزامی نیست ولی ترشی لذت بخشی به خوراک میده.
روغن برای تفت دادن رب

🔶 دستور پخت:
از شب قبل حبوبات رو خیس می کنیم و صبح علی الطلوع، گوشت و شسته و همراه با یک پیاز پوست کنده شده ی درسته، با حبوبات و گندم و یک عدد لیمو عمانی که چندتا سوراخ در اون ایجاد کردیم، به همراه چوب دارچین و کمی زردچوبه با مقدار مناسبی آب (ترجیحاً جوشیده و خنک شده) بار می کنیم.
بهترین ظرف برای پخت آبگوشت، دیگ سنگیه ولی اگه ندارید، از ظروف سفالی، قابلمه چدنی و مسی هم می‌تونند استفاده کنید.
شعله ملایمی برای طبخ خوراکتون انتخاب کنید و اجازه بدید سر صبر و حوصله، طی چند ساعت بپزه و جا بیوفته.
وقتی حبوبات و گوشت کاملاً پخت، پیاز درسته رو در میارید و گوجه فرنگی، سیب زمینی، نمک و بقیه ادویه ها رو بهش اضافه می کنید. در این حین، دو قاشق رب گوجه فرنگی رو در کمی روغن سرخ کرده و به خوراک اضافه می کنیم. یک ساعت بعد که گوجه فرنگی و سیب زمینی خوب پخته شدند، یه کف دست لواشک آلو و آب یک عدد لیموی تازه رو داخل غذا ریخته و نمک چش می کنیم و اجازه میدیم با شعله ی ملایم نیم ساعت دیگه بپزه و خوب جا بیفته.
حالا دیگه خوراکتون آماده است تا سر سفره بیاد و با انواع ترشیجات و دوغ و سبزی سرو و نوش جونتون بشه.

🔶 سرپرست مطبخ: مریم قادری، با سپاس از بانو مهدوی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">