ترشی آشِ طالقانی
دوشنبه, ۲ تیر ۱۳۹۹، ۰۸:۲۷ ق.ظ
مواد لازُم:
- لوبیا چیتی، نخود و مرجو (عدس) هر کدام یه پُیمانَه
- سبزی آش خُرد گردیه ترجیحـُاً سبزی صحرایی همراه وَلگ چُغُندور و چُغُندور
- کیشمیش و جِوز
- سیفی وَلگه
- شُلانُکی وَلگه
- اَلوچَه و اَلو
- اَرُشتَه آش
- پیاز و سیر
- نَمُک و ادویه
- سـُرکَه و شیکر
- روغُن
طرز پخت:
اُبتُدا حبوباتَ که از قبل خیس کوردیمه دیمینیم دیگی میان و اونی سر اِوُ دیمینیم، می اَلیم تا بَپُچَه. سپس سیف و شُلانُکی ولگه و اَلو و اَلوچَه رَ به آن اُضافَه مینیم. بعد از دقایُقی به آن چُغُندور اُضافَه مینیم. پس از چن دقیقه به آن جوز خُورد کورد اُضافَه مینیم. پس از چن جوش، سبزی آشَ و ولگ چُغُندورَ دیمینیم دیگی میان، می اَلیم تا بُجوشَ تا جا کِوَه. بَهد به آن رُشته آشَ اُضافَه مینیم و گازَ جیر میکشیم تا جا کِوَه. دستَ آخُور کیشمیشَ تفت هادایه به آن اُضافَه مینیم. قبل از جیر بیگیتون دیگ به آن سُرکَه و شیکر میزنیم و آخُر سر اونَه با سیر داغ پیاز داغ تزیین مینیم.
نمُک و فُلفُل بُدُلخواه اضافه گرده. ترشی آش آمادَه گردی
نوشَ جانُتان
با سپاس از آقای شهرام صادقیان بابت دستور پخت و هم گویش طالقانیشان