اجتماعی شدن و یک مَثَل طالقانی
قدیما میگفتند: «گُربالیله که چُشم وا مینه، نـَنـُش او رِه تـُک میگیره هَـمّـُوجا میبَره»
مسأله «اجتماعیشدن» اونقدر مهمه که حتی در بین حیوانات هم وجود داره. در جوامع بشری، این امر مهم برعهده نهادهایی چون خانواده و مدرسه گذاشته شده است. بچهها با بازی در کنار کودکان دیگه، رفتن به مهدکودک و مدرسه، رفتن به مهمانی و اجتماعات انسانی، در جریانِ «اجتماعیشدن» قرار میگیرند.
اما به نظر میرسه با اتفاقاتی که امروزه در اطراف ما جریان داره، این نیازِ مهم به شدت مورد اغفال و بیتوجهی قرار گرفته است. بچههایی که در خانوادههای اکثراً تک فرزند یا با فاصله سنی زیاد از خواهر برادر رشد میکنند و چون همسایهها هم یا مجردند یا بدون بچه، از بازیهای گروهی محروم میشن و به دلیل شیوع بیماریها با مهدکودک و مدرسه و اجتماعات تعطیل شده مواجهند، قطعاً در آینده مشکلات جدی در برقراری ارتباطات اجتماعی و داشتن زندگی سالم جمعی خواهند داشت.
امیدوارم والدین هوشمند و آگاهِ طالقانی، بیشتر از پیش به این مسأله بیندیشند و برای رفع اون، چارهاندیشی کنند. البته بازگشایی مدارس و کلاسهای حضوری و از سرگیری فعالیتهای روزانه آموزشگاهها، باشگاههای ورزشی، پارکها و دورهمیهای خانوادگی، بار بزرگِ مسأله «اجتماعیشدن» را بر دوش خواهد کشید اما عجالتاً تا آن زمان که جوامع انسانیِ کرونا زده، به حالت عادی برگردد، بردن کودکان به مکانهای بازی (با رعایت اصول بهداشتی)، پیدا کردن همبازی مناسب در بینِ خانوادههای اطراف و فامیل، تدارک کلاسهای محدود گروهی برای بچهها و البته تصمیم بر فرزندآوری، راهکارهای است که برای این مهم، وجود دارند.
به امید داشتن فردایی بهتر با کودکانی سالمتر، شادتر و اجتماعیتر
به قلم : سیمرغ