کنگر
🌿🌾🌷 🌱☘️🌼
🔻 طالقانی گل و واش و سبزی 🔺
🔸 کنگر
کنگر از نوبرانه های بهاریه که مردم شهرهای مختلف ایران، اونو دوست دارند و در فصل بهار، کیسه به دست برای چیدن اون به دامنه کوه میروند.
کنگر، در خورشت، آش و سوپ استفاده می شود. حتی می توان آن را در سالاد یا ماست، به صورت خام خورد.
از کنگر در تولید پنیر هم استفاده می شود. این سبزی با آنزیمهایی که دارد میتواند با غلظت یک بر 150 هزار، شیر را لخته و پنیر تولید کند.
همچنین دانه کنگر نیز حاوی روغنی است که از آن در تهیه صابون، شامپو و پولیشها استفاده میکنند.
کنگر خواص بسیار زیادی دارد اما برای بعضی مریضی ها مضر و خطرناک است.
🔸 خواص کنگر
از رسوب چربی در رگها جلوگیری کرده و کاهنده کلسترول و تری گلیسیرید خون است.
خنتی کننده سموم کبدی و محافظ کبد است و در درمان نارسایی کبد کمک می کند.
کنگر در ضمن منبع غنی پتاسیم هم هست.
کنگر ضدعفونی کننده، اشتها آور و هضم کننده غذاست و مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش شده و به هضم غذا کمک می کند و اشتها را افزایش می دهد.
احتمال بروز سرطان را کاهش داده و در ضمن قلب را نیز تقویت میکند.
اثرات دیگر آن شامل: ضد درد، ضد التهاب، درمان کم خونی بعد ازجراحی، درمان یرقان، ضد تجمع پلاکتها و رقیق کردن خون، ضد تهوع، ضد نفخ، خلط آور، مُسهل و ادرار آوری است.
🔸 چه کسانی بهتر است کنگر نخورند؟
زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.
از آنجایی که برگهای کنگر محرک انقباض کیسه صفراست. افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، نباید آن را مصرف کنند؛ چرا که افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا میشود.
همچنین اشخاصی که نسبت به کنگر یا خواص سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.
🔸 نکات مهم
خوردن کنگر به افرادی که گرممزاج هستند توصیه میشود.
از اونجایی که طبیعت گرم و خشک دارد، می توان آن را با ماست هم خورد.
برگهای آن تیغهای ریز و تیزی دارند، لذا هنگام چیدن و پاک کردن مراقب دستان خود باشید. بهتر است از دستکش استفاده کنید.
تهیه شده در گروه تولید محتوای درجی
آشنایی با طبیعت زیبای طالقان در کانال و وبلاگ درجی 👇🏻👇🏻👇🏻
TaleghaniDarji
🍒🍇🍓🍎🍅