تدابیر طب سنتی در ماه مبارک رمضان – قسمت دوم
🔻 به هیچ عنوان وعده سحری را حذف نکنید، زیرا سحری نیاز بدن به مواد غذایی در طول روز را تأمین میکند و مانع پرخوری در افطار و چاقی ناشی از آن میشود.
🔻 برای کاهش گرسنگی در طول روز و تأمین انرژی تا هنگام افطار، از منابع غذایی فیبردار نظیر غلات کامل (نان سنگک و بربری)، حبوبات خیسانده شده، و غلات استفاده نمایید.
🔻 به هیچ عنوان از قندهای ساده نظیر قند، شکر، شربت و شیرینی استفاده نکنید، زیرا احساس سیری کاذب به شما میدهد، ولی پس از گذشت مدتی کوتاه دچار ضعف و گرسنگی میشوید.
🔻 برای پیشگیری از عطش در این روزهای گرم تابستان، حداقل در طول یک ماه روزهداری، مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی را کنار بگذارید، به خصوص در وعده سحری. خوردن غذاهای چرب در وعده سحری علاوه بر افزایش عطش، شمار را دچار سندرم دامپینگ میکند. در سندروم دامپینگ به دنبال ورود مقادیر زیاد کالری، قند خون به سرعت بالا رفته و به دنبال آن بدن برای مقابله با این اتفاق انسولین بیشتری را ترشح میکند که این واکنش موجب افت سریع قند خون و بروز علایمی مانند بیحالی، خواب آلودگی و تشدید گرسنگی میشود.
🔻 نوشیدن زیاد چای و قهوه در سحر به دلیل مُدِر بودن (ادرارآور)، باعث از دست رفتن آب بدن و افزایش تشنگی میشود، سعی کنید مقدار کمی چای بنوشید، البته آب جایگزین مناسبتری است.
🔻 از نوشیدن زیاد آب برای رفع عطش در فاصله افطار تا سحر خودداری کنید، زیرا بیشتر آن در همان ساعات اولیه دفع میشود و ممکن است مشکلات گوارشی برایتان به بار بیاورد.
🔻 از خوردن فست فود و غذاهای شور نظیر سوسیس، کالباس، تن ماهی و غذاهای کارخانهای پرهیز کنید.
🔻 به جای استفاده از ادویههایی مثل زردچوبه و فلفل، غذاهای خود را با موادی مثل نارنج، آبغوره، لیموترش خوشطعم کنید. زیرا مصرف ادویه در وعده سحری موجب عطش میشود.
🔺 با آرزوی سلامتی و قبولی طاعات شما در ماه مبارک🔺
گروه تولید محتوای درجی