طرز تهیه ماست محلی (خانگی)
حتماً همه تون از ماست محلی طالقان نوش جان کردید و از مزه بی نظیرش لذت بردید.
حالا یه کدبانوی طالقانی برای ما میگه که چطور از شیر، ماست درست کنیم.
اول شیر رو میجوشونی و میذاری سرد بشه، تا حدی که دماش به دمای بدن برسه.
یعنی وقتی انگشتتو میکنی تو ظرف نه احساس سردی کنی نه سوختن. به قول قدیمی ها، انگشتت رو بِگَزه ولی نسوزونه.
بعد به اندازه شیرت، مثلاً برای یک کیلو شیر، سه قاشق غذاخوری ماست بر میداری و با کمی شیر رقیقش می کنی و میریزی تو ظرف شیرت. بعد درش رو میبندی، دورش رو حسابی کیپ میکنی و گرم نگهش می داری تا دو سه ساعت بمونه. بعد از سه ساعت، ماستت حاضره. بذار تو یخچال سفت تر بشه و بعد نوش جان کن.
📌 مخلفات مناسب ماست
چون ماست طبع خیلی سردی داره، بهتره که با یک سری سبزیجات و مواد گرم، ترکیب بشه تا طبیعت معتدل پیدا کنه.
سبزیجات رو میتونید هم به صورت خشک و هم تازه در ماست استفاده کنید. اضافه کننده هایی که ماست شما رو سالمتر و خوشمزه تر می کنن ایناست:
نمک طبیعی (مثلاً نمک طالقان)
نعناع و پونه
آویشن
پیازچه، سیرتازه و موسیر
زیره
کشمش و مویز
گردو
سبزی خوردن معمولی (ترب، تره، مرزه، ریحون و ... ساطوری شده)
گل محمدی
فلفل قرمز
تخم گشنیز
سیاه دونه
◀️ با سپاس از خانمها:
سیده فاطمه میرتقی
و سیده مریم قادری - اورازان
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
هم میهن ارجمند! درود فراوان!
با هدف توانمند سازی فرهنگ ملی و پاسداری از یکپارچگی ایران کهن
"وب بر شاخسار سخن "
هر ماه دو یادداشت ملی – میهنی را به هموطنان عزیز پیشکش می کند.
خواهشمنداست ضمن مطالعه، آن را به ده نفر از هم میهنان ارسال نمایید.
آدرس ها:
http://payam-ghanoun.ir/
http://payam-chanoun.blogfa.com/
[گل]
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥