طالقانی دستپخت: شامی سیاه
🍴 طرز تهیه شامی سیاه 🍴
🔶 برای سهولت و استفاده همه ی هم میهنانِ عزیزمان، پستهای آشپزی، به زبان و لهجه ی فارسی، تقدیم می گردد.
🔶 مواد لازم:
گوشت چرخکرده
یک عدد تخم مرغ
پیاز رنده شده
دو قاشق غذاخوری آرد نخودچی
سبزی معطر (تازه ی ساطوری شده یا خشکِ پودر شده)
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و ادویه گوشت
روغن برای سرخ کردن
مواد سس:
گردوی خُرد شده
رب انار
نمک، فلفل، زعفران آب کرده و کمی شکر
🔶 دستور پخت:
گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده، آرد نخودچی و ادویه ها و سبزیجات معطر را به همراه نمک و تخم مرغ با هم خوب قاطی کرده و ورز می دهیم. به اندازه یک کف دست از مواد برداشته و داخل روغن سرخ می کنیم.
داخل ظرفی دیگر، یک عدد پیاز کوچک را خُرد و سرخ می کنیم و گردوها را به آن اضافه و نمک و فلفل و شکر و رب انار و کمی آب به آن می افزاییم. حدود نیم ساعت میگذاریم مواد جوش خورده و سس جا بیفتد. سپس می توانید شامی های سرخ شده را داخل سس بریزید و یا سس را در جداگانه و در کنار آن سرو کنید. این غذا هم با نان و هم با برنج مصرف می شود و به خاطر سسی که در آن رب انار به کار رفته، رنگ تیره دارد.
نوش جونتون.