دمپختکِ اسفناج
زیر نور مورب آفتابِ پهن شده تویِ اتاق، بساط بازیمان را پهن کردیم. یک پشتی و ملافه شد خانه او، یک پشتی و چادر نماز مادر شد خانه من. عروسکهامان را عوض کردیم. تویِ ظرفهای پلاستیکی، غذا پختیم. لباسها را داخل لباسشوییِ کوچکِ اسباب بازی ریختیم و همانطور که مادر به کارهایش میرسید و آوازی زیر لب میخواند، عروسکهایمان را خواباندیم.
ظهر شد...
بویِ خوشِ دمپختکِ مادر میآمد.
دمپختکِ اسفناج
اسفناج یک کیلو، برنج چهار پیمانه، پیاز یک عدد، نمک و زردچوبه (یا زعفران) و روغن به میزان لازم
پیاز نگینی را با مقداری روغن تفت داده و به آن زردچوبه میزنیم. اسفناجهای شسته و درشت خُرد شده را اضافه میکنیم تا با پیاز تفت خورده و آبش کشیده شود. بعد برنج را به همراه کمی آب (کمتر از حد کته کردن) میریزیم و وقتی آب برنج کشیده شد، آن را دَم میگذاریم. بعد از دم کشیدن پلو، روی آن روغن (یا کره) محلی بریزید و نوش جان کنید.
این غذا را میتوان خالی، با ماست، با تُن ماهی، با گوشت یا با مرغ هم سرو کرد.
با تشکر از آشپز هنرمند، دخترِ البرز جان: خانم ملک محمدی