درجی: دریچه‌ای رو به فرهنگ، زبان، مردم و خاک طالقان

درجی، به طالقانی یعنی: دریچه سقفی خانه‌های قدیمی که رو به نور و هوای تازه باز می‌شد و نقش پررنگی در معماری، فرهنگ، افسانه‌ها و مراسمهای طالقانی دارد.

درجی: دریچه‌ای رو به فرهنگ، زبان، مردم و خاک طالقان

درجی، به طالقانی یعنی: دریچه سقفی خانه‌های قدیمی که رو به نور و هوای تازه باز می‌شد و نقش پررنگی در معماری، فرهنگ، افسانه‌ها و مراسمهای طالقانی دارد.

درجی: دریچه‌ای رو به فرهنگ، زبان، مردم و خاک طالقان

دوست عزیز سلام

طالقان، ولایتی اصیل و ریشه دار، با مردمانی نجیب و آرام و فرهیخته و فرهنگی غنی و ناب و بی‌بدیل است.
از نظر جغرافیایی، طالقان را نگین رشته کوه‌های البرز می‌دانند. دیاری محصور در کوه‌های جنوبی مازندران و گیلان، همسایه با کرج و الموتِ قزوین. با فاصله 166 کیلومتری از تهرانِ پایتخت.

این دیار، 86 پارچه آبادی دارد که برخی از روستاهای آن، به دلایل فرهنگی (مثل: روستای اورازان - زادگاه جلال آل احمد که کتابی هم به همین نام دارد) سیاسی مذهبی (مثل: روستای گلیرد - زادگاه آیت الله طالقانی، جاذبه‌های توریستی (مثل: روستای کرکبود - آبشار کرکبود و روستاهای حاشیه سد طالقان) و دلایل دیگر، آوازه‌ای جهانی دارند.
همچنین یکی از مرموزترین روستاهای ایران که به "ایستا" معروف است و در خود طالقان به "ترک آباد" شهرت دارد، در آن واقع شده است.

امّا بیشترین شهرت طالقان، مربوط به مفاخر و بزرگان آن است. از ابوذر زمان (آیت‌الله سید محمود طالقانی) و نویسنده خسی در میقات (مرحوم جلال آل احمد) گرفته تا شهید تیمسار فلاحی، دکتر حشمت، درویش خانِ اهل موسیقی و زنده یاد مریم میرزاخانی که مشتی است نمونه‌ی خروار در ذکر مفاخر و بزرگان طالقان.

ناحیه طالقان، زیستگاه حیات وحش وگونه‌های متنوع گیاهی است که واجد ارزش‌های تفرجگاهی هستند.
طالقان به غیر از آثار ارزشمند طبیعی که درخود جای داده‌است، اماکن زیارتی و تاریخی ارزشمندی نیز دارد که بر جاذبه‌های آن می‌افزایند.

زبان مردم طالقان از ریشه های فارسی - تاتی است.
ما در اینجا گرد هم جمع شده‌ایم تا طالقان خود را بهتر شناخته و در جهت احیای فرهنگ و زبان خود گام برداریم.

تمام تلاش و همت ما بر این است که زبان و فرهنگ و خاک طالقان عزیزمان، از هر گزند و آسیب، محفوظ بماند.

خُجیره هم زبانان، البرزیانِ نازنین، شمایی قدم مایی چُشمی سر.
به خودمانی زبان گپ بَزنیم تا ماندگار بُمانه.


برای ارتباط با ما
از طریق ایمیل به آدرس taleghanidarji@gmail.com مکاتبه کنید.

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

استفاده از گیاه به عنوان حشره کُش

دوشنبه, ۳۱ خرداد ۱۳۹۵، ۰۶:۳۶ ب.ظ

با توجه به فصل گرما و هجوم پشه ها، شاید استفاده از گیاهان به عنوان ابزاری بر علیه پشه ها برایتان جالب باشد که می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای استفاده از سموم شیمیایی شناخته شود.
در این پُست، بهترین گیاهان ضد پشه را به شما معرفی می کنیم:



گل جعفری
گل جعفری گیاهی یکساله است و انتخاب خوبی برای راندن پشه ها هستند. گل جعفری حاوی ماده ای است که پشه ها را از خود می راند. همچنین گل های بسیار زیبایی دارد و می تواند به فضای باغچه جلوه دهد.

اسطوخودوس
احتمالا این گیاه را به سبب گل های بنفش رنگ و زیبا و رایحه خوش و آرام بخش آن می شناسید اما شاید ندانید یک دافع طبیعی پشه است. از این گیاه ها جلوی در خانه و یا کنار پنجره ها بگذارید و پشه ها را از زندگی تان دور کنید.

نعناع
بسیاری از حشرات و همچنین پشه ها از این گیاه دوری می کنند، بنابراین استفاده از این گیاه در بیشتر مکان های منزل تان، شما را از شر حشرات و پشه ها نجات می دهد.

رزماری
رزماری یا همان اکلیل کوهی، گیاه بسیار مفیدی است و برای طعم دادن به گوشت بره و یا ماهی کاربرد دارد. این گیاه برای فراری دادن پشه ها نیز عالی است.

گل شمعدانی
گل شمعدانی را وقتی به دیوار آویزان می کنید، با گل های زیبایی که دارد، به محیط اطراف خود جلوه می دهد. این گل زیبا نیز می توانند انتخابی عالی برای راندن پشه ها باشد.

 ریحان
این گیاه، علاه بر اینکه نوعی سبزی خوش طعم در آشپزخانه محسوب می شود، اگر بدانید که پشه ها را هم فراری می دهد، دو برابر عاشقش می شوید.

بادَرَنجبویه
این گیاه از خانواده‌ی نعناع است و دارای گل‌های سفید با بوی ملایم لیموست، همچنین از خواص شفابخشی فراوانی برخوردار است. به‌ویژه در دور نگه داشتن حشرات و دفع نیش آنها موثر است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۳/۳۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">